Vasaeleth – All Uproarious Darkness

Vasaeleth – All Uproarious Darkness
Profound Lore Records, 2013

Vasaeleth is een Texaans duo dat zijn sporen eerder verdiende in bands als Dominion, Crimson Moon en het stokoude Demoncy. Zoals het hoort zijn de releases van deze obscure mannen netjes verdeeld onder de formats demo, EP, langspeler en split. All Uproarious Darkness is inmiddels de tweede extended play.

De eerste namen die mij te binnen schoten bij beluistering van deze EP waren Teitanblood, Grave Miasma en Portal. Niet bepaald de minste namen, me dunkt. Ook invloeden van Incantation, Mitochondrion en Father Befouled duiken verder op de plaat op. De mix die Vasaeleth van dit alles maakt, levert een indrukwekkende pot old school deathmetal op met een bijzonder vies sfeertje.

Riffs die in je hoofd rondspoken, maar die je niet meteen kunt meeneuriën; zang die uit de griezeligste krochten van de hel afkomstig lijkt te zijn en drums van het kaliber microotje-achter-de drumkruk.

All Uproarious Darkness is een schijfje dat echt naar meer smaakt. Fans van genoemde bands moeten dit zeker eens checken. Fans van old school deathmetal ook.

Tracklisting:Vasaeleth - All Uproarious Darkness

  1. All Uproarious Darkness
  2. Paradise Reconsecrated
  3. Fathomless Wells Of Ruin
  4. Black Curse Upheld
  5. Throat Of The Grey Watcher

Line-up:

  • Antinom – Drums
  • O.A. – Zang, gitaar, basgitaar, keyboards

Links: