Deadly Alliance – Deadly Alliance

Deadly Alliance – Deadly Alliance
Eigen beheer, 2013

Deadly Alliance komt uit het oosten van Nederland en bracht eind vorig jaar zijn eerst EP uit. De band is beïnvloed door twee bands. Allereerst Megadeth vanwege het stemgeluid van Richard Snijder. Het neigt hier en daar eerder naar het uitspreken van de tekst dan naar zingen, maar sluit wel aan bij de muziek. Daarnaast is Exodus een band waarmee raakvlakken zijn door de hakkende, puntige riffs van de gitaristen Snijder en Landkroon.

Van de vier nummers bevallen de eerste drie het beste. Breaking The Silence is een lekker up-tempo thrash-beukertje met korte riffs. Warzone valt op door de tempo-wisselingen en licht-oosters getinte solo (Hallo Marty Friedman!). In de snelle stukken vliegt de ritme-sectie niet uit de bocht en dat is een compliment waard. Ook het gitaarwerk, en dan met name de solo’s, zijn goed te noemen. Het is duidelijk dat de heren muzikanten hun instrument goed beheersen. Het afsluitende Thrashed is qua compositie weinig opvallend en blijft, helaas, niet echt hangen.

Verbeterpunten zijn er ook wel. Allereerst op het vocale gebied. Er lijkt meer in de stem te zitten dan er in deze vier nummers uitkomt. Het ontbreekt aan variatie. Daarnaast klinkt hier en daar een Nederlands accent door. Er staat geen info op het hoesje met betrekking tot de mastering. Meestal betekend dit dat het eindproduct ook niet is gemasterd en dat is in het geval van Deadly Alliance te horen. Doe dat volgende keer alstublieft wel want daardoor kan het net wat professioneler klinken.

Tracklisting:
Deadly Alliance - Deadly Alliance

  1. Breaking The Silence
  2. Racer
  3. Warzone
  4. Thrashed

Line-up:

  • Richard Snijder – Vocalen
  • Arjan Snijder – Gitaar
  • Tom Landkroon – Gitaar
  • Nick Boerrigter – Basgitaar
  • Bob van Doorn – Drums

Links: