Modern Day Babylon – Travelers

Modern Day Babylon – Travelers
Eigen Beheer, 2013

Nooit van gehoord? Kan zijn. Nochtans is deze djent-/groovemetalband uit Tsjechië één van de meeste getalenteerde bands uit het genre. Niet makkelijk trouwens, om toch naam te maken en uit te stijgen boven de massa ritmisch begaafde bands en technische overdaad. Modern Day Babylon kan dat, op een bepaalde manier.

Naast het te verwachten hoekige djentwerk is er zoals gezegd ook een pak groovemateriaal aanwezig op dit werk. Funky en zwierig groovend materiaal, zodat de puntige kanten vergezeld worden van een wat kronkeliger interieur. De instrumentale partijen zijn daarenboven best wel sfeervol en progressief, met een atmosferische vibe (zie hoes), zonder dat het ook maar ergens een cyber/modern-verhaal wordt.

Er gebeurt iets op deze plaat, en dat is opmerkelijk binnen het djent-en-aanverwanten-spel, dat vaker uit artiesten bestaat die willen laten horen wat ze kunnen, in plaats van dat ze bezig zijn met nummers maken die aangenaam zijn om te beluisteren. Neemt niet weg dat technisch geaarde muzikanten dit best ook wel eens tot zich nemen. Fijne plaat.

Tracklisting:Modern Day Babylon

  1. Astral Storm
  2. Lost in dreams
  3. Travelers
  4. Distant skyline
  5. Differentiate
  6. Currency
  7. Time shift
  8. Infinity
  9. Element
  10. Journey of living
  11. Thaller than thall
  12. Currency (vocal version feat. Maxi Curnow)
  13. Differentiate (vocal version feat. Maxi Curnow)
  14. Infinity (Matt Holland remix)

Line-up:

  • Tomáš Raclavský – Gitaar, synth, programmering
  • Vojta Šeminský – Drums
  • P?emysl Kun?ický – Bas

Links: