Svarttjern – Ultimatum Necrophilia

Svarttjern – Ultimatum Necrophilia
NoiseArt Records, 2013

Mee op tournee gaan met Behemoth, Cradle of Filth en Inquisition, dat doe je niet zomaar. De kans dat dat gebeurt is natuurlijk een stuk groter wanneer je frontman HansFyrste van Ragnarok is en de muzikanten ook al hun sporen verdiend hebben in de Scandinavische scene. Svarttjern is ook al tien jaar aan het timmeren aan de zwarte weg, dit is diens derde langspeler.

Svarttjern brengt op Ultimate Necrophilia wat je van de band verwacht. Degelijk geproduceerde blackmetal met Noorse gitaarlijnen en wat Zweedse ritmiek en duistere melodieën. Helaas is het zo voorspelbaar en herkauwd als het groot is (en het is vrij groot). Tel de laatste albums van Tsjuder en Koldbrann samen en je weet wat je kunt verwachten van deze Noorse kliek genaamd Svarttjern. Enkel wanneer het wat steviger wordt kan het mij echt bekoren, in Hymns for the Molested bijvoorbeeld, en zelfs daar hoor je hoe berekend en netjes uitgewerkt het allemaal in elkaar zit.

Ze doen weinig verkeerd, deze heren, en dat hadden ze misschien beter wél gedaan, in dat geval was er misschien nog iets opmerkelijks te vertellen over wat ze in elkaar steken. Liefhebbers van Noorse black mogen dit voor mijn part hoger beoordeeld, al de rest laat het bij “nog maar eens een stereotiep blackmetalplaat”-album.

Tracklisting:
Svarttjern

  1. Shallow Preacher
  2. Aged Burden Fades
  3. From Caves to Dust
  4. Ultimatum, Necrophilia
  5. Fierce Fires
  6. Hymns for the Molested
  7. Where There Is Lust
  8. Flourish to Succumb
  9. For Those in Doubt
  10. Philosophers, Adore Me Now
  11. Aroused Self-Extinction Pt.II

Line-up:

  • Grimmdun – Drums
  • HaaN – Gitaren
  • Fjellnord – Gitaren
  • HansFyrste – Strot
  • Sgt. V – Bas

Links: