Amputated – Dissect, Molest, Ingest

Amputated – Dissect, Molest, Ingest
Sevared Records, 2014

Ampuated is geen kleine band in Groot-Brittannië. Ze bestaan sinds 2002 en maakten sindsdien een paar plaatjes die het vrij goed deden aan de andere kant van het Kanaal. Een tijd terug deed ze mee aan een bizar programma op de BBC (Singing with the Enemy) waarin ze een nummer deelden met de meidengroep Fallen Angelz, genaamd Slave, je zoekt het maar eens op. Nu hebben ze een derde langspeler uit, uitsluitend bestaande uit brutale deathmetal.

Niets mis met dit vuige plaatje. Dat ze gedateerde US deathmetal spelen in het genre van Cannibal Corpse, inclusief arpeggio’s en hooks, dat was al bekend. In het geval van Dissect, Molest, Ingest is gekozen voor een vrij transparante sound, waardoor de vocalen naar voor komen, en ieder instrument goed hoorbaar is. Er is tevens gezorgd voor wat grooves en beweeglijkheid, hetgeen ten koste gaat van de pure brute dynamiek. Enkele grinddeath (Cryptopsy) vullingen zorgen dan maar voor wat extra pit.

Weinig te melden dus over dit stereotype plaatje dat weliswaar eigenzinnigheid laat horen, maar tegelijkertijd vooral weinig opwindende dingen herbergt. Meer variatie is zeker aan de orde, die paar lekkere riffs (Infanticidal Dysmorphia) mogen ze blijvend brengen. Je hoeft er voorlopig niet voor op te blijven.

Tracklisting:
Amputated

  1. Body of Work (Intro)
  2. Gorging on Putrid Discharge (Septic Felch, Wretched Belch)
  3. The Local Flavour
  4. Infanticidal Dysmorphia
  5. Skullfuck Lobotomy
  6. Psychotropic Suicide
  7. When Whores Meet Saws
  8. Subatomic Insemination
  9. Six Feet Deep
  10. Dissect, Molest, Ingest
  11. Toolbox Abortionist
  12. Outro

Line-up:

  • Gareth Arlett – Drums
  • Daryl Barrett-Cross – Gitaren
  • Harry Jewell – Bas
  • Kai Cursonss – Gitaren
  • Mark Gleed – Strot

Links: