Hatriot – Dawn Of The New Centurion

Hatriot – Dawn Of The New Centurion
Massacre Records, 2014

Een Hatriot-review schrijven zonder het woord Exodus te laten vallen is onmogelijk. Hatriot is namelijk de nieuwe band van Steve ”Zetro” Souza die met Exodus enkele prima thrashplaten opnam. Souza wordt in zijn nieuwe band bijgestaan door twee van zijn zoons. Nick op drums en Cody op de basgitaar. Like Father Like Son, zullen we maar zeggen.

Vanaf opener My Cold Dead Hands is het genieten geblazen van de nog steeds herkenbare stem van Souza. Iets rauwer, maar de klankkleur is gelukkig herkenbaar gebleven. Het refrein van dit nummer bevat een paar heerlijke en makkelijk mee te blèren kreten en zal het live goed doen. The Fear Wthin begint met een intro dat lijkt op Blackened van Metallica, maar dat daarna in Pantera-achtige grooves overgaat en na twee minuten toch weer zo’n heerlijk thrash-ritme inzet. Een ander direct in het oor springend nummer is Superkillafragsadisticactsaresoatrocious. Een leuke woordspeling op de Mary Poppins-musical, maar gelukkig wel een thrash-knaller die eindigt met een politiek statement.

De sound van de gitaren is lekker heavy en zompig, helaas wil het niet in alle nummers lukken een pakkende riff te stoppen. World Funeral is een voorbeeld van een albumvuller die niet veel toevoegt.

Dawn Of The New Centurion laat een band horen die zich ten opzichte van het debuut heeft ontwikkeld en vooruitgang heeft geboekt. Het is daarmee een overwegend goede thrash-cd geworden waarmee Hatriot goed voor de dag kan komen.

Tracklisting:
Hatriot - Dawn Of The New Centurion

  1. My Cold Dead Hands
  2. Your Worst Enemy
  3. The Fear Within
  4. Honor In The Rise And Fall
  5. Superkillafragsadisticactsaresoatrocious
  6. Silence In The House Of The Lord
  7. World Funeral
  8. Dawn Of The New Centurion
  9. Consolation For The Insane

Line-up:

  • Steve ”Zetro” Souza – Vocalen
  • Kosta Varvatakis – Gitaar
  • Miguel Esparza – Gitaar
  • Cody Souza – Basgitaar
  • Nick Souza – Drums

Links: