Of Mice & Men – Restoring Force

Of Mice & Men – Restoring Force
Rise Records, 2014

Derde langspeler voor de Australische band Of Mice & Men, die op een succesvolle manier metalcore verkocht krijgt door het te brengen als post-hardcore. Wat dat betekent? Niet veel goeds.

Of Mice & Men is een band die een allegaartje van stijlen combineert, hetgeen niet verboden is natuurlijk. Voorzichtige metalcore/hardcore-strofen met een beetje spierballen maken het net iets harder dan de gemiddelde nu metalband, de cleane refreinen maken het steevast radiovriendelijker en laten het vlotter binnengaan. Echt catchy wordt het amper, daarvoor is het niet memorabel genoeg, niet hitgevoelig genoeg. Aan de andere kant kun je je absoluut niet blijven opwarmen aan de steviger riffpartijen en de springerige passages, die door de veramerikaniseerde productie na een tijd echt tegen steken als ze voor meer moeten doorgaan dan achtergrondmuziek bij de powertraining.

Ideaal voor puberende rockliefhebbers die nu en dan eens zin hebben in iets “harder”. Veel Mice en weinig Men, op alle niveaus. Wil je het toch proberen, doe dan maar Glass Hearts.

Tracklisting:

Of Mice & Men…

  1. Public Service Announcement
  2. Feels Like Forever
  3. Bones Exposed
  4. Would You Still Be There
  5. Glass Hearts
  6. Another You
  7. Break Free
  8. You Make Me Sick
  9. Identity Disorder
  10. You’re Not Alone
  11. Space Enough to Grow

Line-up:

  • Austin Carlile – Zang
  • Alan Ashby – Gitaar
  • Phil Manansala – Gitaar
  • Aaron Pauley – Bas
  • Valentino Arteaga – drums

Links: