Basement Torture Killings – A Night of Brutal Torture

Basement Torture Killings – A Night of Brutal Torture
Grindscene Records, 2014

Basement Torture Killings, een variant op het “Bind, Torture, and Kill”-principe van seriemoordenaar Dennis Rader, de overijverige buurtwachter. Deze Britse band maakt deathmetal, sinds een zevental jaar. Bekendste bandlid is gitarist Tarquin, tevens actief bij de degelijke blackmetalband Thus Defiled.

Zoals de naam doet vermoeden zit er in dit extreme gezelschap tevens een portie Six Feet Under. Niet bijster veel, maar genoeg om een soort zombie-groove te veroorzaken. Ook aan de microfoon weerklinkt een verstaanbaar gruntende zanger die de modus operandi van een Chris Barnes (zonder excessen) overneemt. A Night of Brutal Torture is wel een stuk agressiever dan SFU, je moet het eerder gaan zoeken bij oudere Necrophagia, met daar doorheen een massa grindcore-gebeuk en furie op zijn Brits.

Extreem doch herkenbaar en zelfs licht-catchy, met fijne invloeden (zie vorige alinea). Entertainend dus, er valt iets te beleven. Dat kun je van het overgrote deel extreme deathmetalplaten amper zeggen tegenwoordig. Daarom ook een welverdiende score.

Tracklisting:
Basement Torture Killings

  1. Progressive Depravity
  2. Basement Bitch
  3. Minus Fingers, Teeth and Toes
  4. Gorgasmic Movements in the Dark
  5. Car Trunk Caroline
  6. Suffocation
  7. Kept in a Hole
  8. Malleus Maleficarum
  9. Without Permission Forced Submission
  10. Kill for Satan

Line-up:

  • Professor Kennith – Bas
  • The Fourth Killer – Drums
  • Bertrand – Gitaren, Strot
  • Tarquin – Gitaren

Links: