Mils – Man Is A Lonely Soldier

Mils – Man Is A Lonely Soldier
Doweet Records, 2013

Mils, een band die al vanaf 2008 bestaat uit leden die uit Frankrijk, Zwitserland en Zweden komen. Zelf geeft het gezelschap aan “hybrid rock” te maken. Blues, heavy metal, electronica en atmosferische muziek. Blues of onversneden heavy metal tref je echter niet op Man Is A Lonely Soldier. Atmosferische rock met de nodige electronica-invloeden daarentegen wel.

Met een krappe 40 minuten weet Mils de aandacht van de luisteraar over de gehele linie vast te houden. De negen tracks zijn zonder uitzondering sterk in nummers als King In Love, met gastrollen van leden van het Zwitserse industrialgezelschap Sybreed, doet de band mij denken aan een lichtere variant op Paradise Lost ten tijde van One Second en daarna. Je weet wel, toen de Britten dachten dat ze Depeche Mode waren. De aanstekelijke muziek van Mils gaat er bij mij echter in als God’s woord in een ouderling.

Man Is A Loneley Soldier is voorbij voor je er erg in hebt. De neiging om de cd-speler (ja, we hebben hier te maken met een niet-digitale promo) op repeat te drukken is bijkans onontkoombaar. Het is al even geleden dat ik bij een band heb geroepen dat de speelduur eigenlijk te kort is. Bij Mils doe ik dat. Voor mij, met terugwerkende kracht, een van de verborgen gebleven parels uit 2013. Liefhebbers van op toetsen en electronica geschoeide metal voor wie industrial te heftig is moeten Man Is A Lonely Soldier zeker eens proberen.

Tracklisting
mils 200

  1. Straight On
  2. Light For The People
  3. King In Love
  4. Neon Life
  5. Miracle
  6. Keep Silent
  7. 80’s Child
  8. In The Name Of
  9. Trying To Fly

Line-up:

  • Isa – zang
  • Jo – teksten
  • Tristan – gitaar
  • Olivier – toetsen
  • John – bas
  • Ben – drums

Links: