Immortal Bird – Akrasia

Immortal Bird – Akrasia
Eigen beheer, 2013

De hoes van deze eerste EP van het Amerikaanse Immortal Bird is er een die er voor zorgt dat je benieuwd bent naar de muziek. Er staan lieve vogeltjes op maar ze zijn niet voor niets onsterfelijk als je naar de details van de hoes kijkt…

Akrasia is een EP van negentien minuten, maar er gebeurt veel in. De band heeft veel overgangen in haar composities zitten die er voor zorgen dat de boel ontzettend boeiend blijft. Op sommige momenten is de muziek rechttoe rechtaan deathmetal met punkinvloeden en een halve minuut later bevindt de luisteraar zich in een blackmetalpassage met wervelende en dissonante gitaarriffs om daarna in een proggy sectie te stappen. De giftige vocalen van Rae Amitay die ook nog eens de fantastische drumpartijen heeft ingespeeld bevatten veel kracht. Deze dame is afgestudeerd op het Berklee College Of Music en dat is te horen.

Het geluid van de plaat is ook ontzettend goed en ja hoor, Kurt Ballou (vooral bekend als gitarist van Converge) zat weer achter de knoppen! Rauw, maar loyaal aan de details van de muziek. De muzikaliteit spat er van af met goed geplaatste tempo- en stemmingswisselingen en het is indrukwekkend om in zo’n korte EP behoorlijk wat kanten van het extreme metalspectrum te horen zonder dat het overdadig wordt. Deze eerste kennismaking smaakt naar meer!

Tracklisting:
Immortal Bird – Akrasia

  1. Spitting Teeth
  2. Ashen Scabland
  3. Akratic Seminar
  4. The Pseudoscientist

Line-up:

  • Rae Amitay – Zang, Drums
  • Evan Berry – Gitaar
  • John Picillo – Bas

Links: