Six Months Of Sun – And Water Flows

Six Months Of Sun – And Water Flows
Eigen Beheer, 2013

Liefhebbers van instrumentale stonerrock zitten geramd met het debuutalbum van de Zwitserse band Six Months Of Sun. Hoewel album wellicht iets teveel gesteld is, met een speelduur van amper 30 minuten.

Aan de andere kant is dat wellicht ook lang genoeg, want vanaf het openingsnummer tot en met de laatste track wordt het gaspedaal flink ingedrukt en is er van een pauze tussen de nummers nauwelijks sprake, waardoor het soms wel eens één langgerekt nummer lijkt. Een wat langere pauze tussen de nummers zou wat dat betreft al een stuk schelen. Op de momenten dat het tempo wat omlaag gaat, pakt dit album je aandacht wel weer volledig op. Het mag geen verassing zijn dat de muziek voornamelijk geïnspireerd is door Karma To Burn en nou niet echt nieuwe inzichten brengt in het genre. Maar dat zal de liefhebbers worst zijn.

Een zeer fatsoenlijk debuut van Six Months Of Sun met een prima productie. Voor de mensen die liever gebruikmaken van een download, die kunnen terecht op de bandcamp pagina. Je mag zelf de prijs bepalen. Dat is nog eens een aardige geste!

Tracklisting:
Six Months of Sun – And Water Flows

  1. Electric Bones
  2. Bearded Thunder
  3. Lightning Bird
  4. Coyote Paranoia
  5. Unstoppable Wheel
  6. Mountain Drop
  7. El Barbathor
  8. Desert Whispers

Line-up:

  • Christophe – Gitaar
  • Cyril – Bas
  • Daniel – Drums

Links: