Assacrentis – Put Them to Fire and Sword

Assacrentis – Put Them to Fire and Sword
Eigen Beheer, 2013

Assacrentis, oui, een Franse “debutante” in het zwartmetalen genre. Veertien jaar ervaring, en dat terwijl veertien een belangrijk getal is voor de Fransen, omdat ze op 14 juli allemaal thuis mogen blijven. Nee het kan geen toeval zijn. Het artwork en de promopraat lopen gelijk in deze, meloblack uit de jaren negentig voorspellen ze. Het ziet er zo uit, het klinkt zo, het zal wel zo zijn zeker?

Het is zo. Speelstijlgewijs is dit onversneden meloblack anno jaren negentig. We denken aan Zweden voor de melodieën, en aan Duitsland/Oostenrijk voor het vocale gedeelte en de sfeer. Holy Records en Last Episode samen in een traditioneel jurkje van gezwinde en krachtige duisterromantische black. De teksten zijn wederom verschrikkelijk slecht, waarom zou je ook de moeite doen om een Engelstalige persoon er bij te halen als het “slechts” om je grootste bijkomstigheid in het leven gaat? Derde persoon enkelvoud +s? Echt waar? Asjemenou! Lidwoorden, hebben ze die in het Engels ook? Krijg nou wat. Tsja…

Heel sympathiek allemaal, subgenreverantwoord, gezellig zelfs. Ben je blijven hangen in de jaren negentig en is het tegenwoordig allemaal te professioneel voor woorden, dan is dit Assacrentis echt iets voor jou. Meer ga ik er niet over zeggen, behalve dan dat deze heren een manager nodig hebben.

Tracklisting:
Assacrentis

  1. Sacrificial Rites
  2. Reign of Apocalypse
  3. Banished Forever
  4. Witches’ Lair
  5. The Secrets from the Past
  6. Dark Madness
  7. Infernal Uruk Hai
  8. Iconoclasm
  9. Day of Chaos
  10. The Land of Winter Without Sun
  11. The Half Moon

Line-up:

  • Dagoth – Gitaar, Strot
  • Ceptis – Bas
  • Abaddon – Drums

Links: