Circle Of Ouroborus & Cosmic Church – Split

Circle Of Ouroborus & Cosmic Church -Split
Kuunpalvelus, 2013

Twee ogenschijnlijke cult-bands voor de toekomst, omdat ze nog te vers in het geheugen liggen, of zoiets. Finlandse inlandse permanentie in het experimentele blackmetal-sneeuwlandschap, dat sowieso in exponentiële zin zal zegevieren qua aanhang. Volledig terecht trouwens.

Nuja, dit is gewoon een kwestie van de cassette te pakken krijgen en hem eventueel aan mij doorverkopen, aangezien ik dit exemplaar even “leen” van een obsessieve verzamelaar die ik laat vegeteren in mijn kennissenkring ten koste van wat bier en koffie (I love you doed). Circle Of Ouroborus op demoniveau is een vreemde gewaarwording, aangezien ze meestal al zodanig groezelig en beneveld klinken dat je er vanuit gaat dat ze met de micro naast hun slapen zitten. Niet dus, hier hoor je pas hoe knetterend de spetterend black-emanentie gaat. Sublieme lo-fi psychedelica, as usual, met Turva als hoogtepunt.

Alsof dat niet genoeg is. Cosmic Church, toe maar. Nóg amateuristischer. Geen probleem. Hiermee duiken we de dennenwouden in en verdwalen we tot de zon een teken van leven geeft. Nogmaals lo-fi blackmetal, eenmannelijk, heeshijgend schruwelend, danig druk ingespeeld. Als Judas Iscariot-liefhebber moet je er zeker mee uit de voeten kunnen, ben je Noordelijker georiënteerd dan houd je best een Cleenex klaar. Beter demomateriaal vindt je namelijk niet dezer dagen, zelfs niet in de bakken van Heidens Hart.

Opnieuw een verzamelaarscassette met andere waarden, eentje die ik graag op mijn naam schrijf. Mocht je deze dus te pakken krijgen, laat het mij even weten, ik neem ze graag over. Geld is geen probleem, is het in natura te doen, stuur dan even een foto van je moeder mee. Bij voorbaat dank. Kuunpalvelus, waarom zijn er geen abonnementen?

Tracklisting: Circle Of Ouroborus

  1. Circle of Ouroborus – Laitapuolelta
  2. Circle of Ouroborus – Turva
  3. Circle of Ouroborus – Uhrilahja
  4. Circle of Ouroborus – Yksisilmäinen
  5. Cosmic Church – Etsijän huuto
  6. Cosmic Church – Tähtien vastaus
  7. Cosmic Church – Epilogi

Circle Of Ouroborus :

  • Atvar – Instrumentaria
  • Antti Klemi – Zangerigheid

Line-up Cosmic Church:

  • Luxixul Sumering Auter

Links: