Djinn And Miskatonic – Forever In The Realm

Djinn And Miskatonic – Forever In The Realm
Transcending Obscurity, 2013

India is een enorm land met een enorm inwonersaantal, het aantal metalbands is echter bijzonder klein. Dit Djinn And Miskatonic is één van de 138 vermeldingen die metal-archives rijk is en de eerste die mijn brievenbus weet te bereiken. Op basis van de herkomst was mijn nieuwsgierigheid gewekt, wat kan ik verwachten? De heren spelen doommetal, dat is gelijk duidelijk.

De band brengt vijf langzaam voortslepende nummers, waarvan Voice From The Tomb dient als kort intermezzo tussen de traag voortploegende riffs in. De bas heeft een flinke fuzz die vergelijkingen met bijvoorbeeld Electric Wizard oproept. De verschillende songs zijn voornamelijk riff-georiënteerd zoals we dat kennen van bands als Reverend Bizarre en Black Sabbath waarbij de ritmesectie zorgt voor een degelijke ondersteuning en sporadisch het tempo eens omhoog gooit.

Eén van de meest opvallende punten aan het geheel is echter de zanger. Met zijn opera-achtige baritonzang is deze zeer gezichtsbepalend voor het algehele geluid en deze manier van zingen kan makkelijk een afknapper zijn, hoewel het de muziek prima past. Af en toe wordt er afgewisseld met een makkelijke verstaanbare en schorre grunt die minder gewenning vraagt.

De band levert over de gehele lijn een sterk album af dat ook nog eens een prima heldere productie mee heeft gekregen, hoewel deze soms in het laag een tandje te veel heeft. Occultisme en slepende riffs zijn kernwoorden op deze plaat, die behoorlijk wat liefhebbers moet kunnen aanspreken, indien ze de zang trekken. Al met al een uitstekende debuutplaat.

Djinn
Tracklisting:

  1. 7 Year Witch
  2. Book Of The Fallen
  3. Vulcan’s Forge
  4. Voice From The Tomb
  5. Weird Tales

Line-up:

  • Jayaprakash Satyamurthy – Basgitaar
  • Siddharth Manoharan – Drum
  • Gautham Khandige – Vocalen
  • Sriram Kvlteswaran – Gitaren

Links: