Thrall – Aokigahara Jukai

Thrall – Aokigahara Jukai
Moribund Records, 2013

Het Australische Thrall vuurt met Aokigahara Jukai alweer het derde album in vier jaar op de mensheid af. De band heeft al enige tijd onderdak bij het Amerikaanse label Moribund records waar toch best af en toe wat leuks vandaan komt. Kijk enkel maar naar labelgenoten als Moon, Sargeist en Horna en je hebt een idee wat je kan verwachten.

Het gaat hier om eerlijke midtempo black die op old school wijze gebracht wordt. Weinig opsmuk, constant aanwezige blackriffs en een hoog gehalte aan blastbeats. De gebrachte sfeer is grimmig en kil en de zang sluit hierop aan. Al met al dus precies datgene dat je verwacht van een album als dit. Dat is echter ook gelijk het probleem. Hoewel hetgene dat gebracht wordt prima te pruimen is springt het materiaal er nergens uit: geen riffs die je de koude rillingen bezorgen of een stemgeluid dat de binnenkant van je schedel afknaagt.

Na meerdere luisterbeurten moet ik tot de conclusie komen dat deze plaat tot de grijze middenmoot behoort en misschien bij mijn gang langs de albums zijn weg naar de speler nog een enkele keer zal vinden maar ik vrees het ergste.

Thrall cover
Tracklisting:

  1. Longing for Death
  2. Aokigahara Jukai
  3. Of Hate
  4. It’s Toothless Maw
  5. Ubasute
  6. The Pact
  7. Ghost Chrysalides
  8. Slaves

Line-up:

  • Tom Void – Gitaar, Zang
  • Em Støy – Drum, Zang
  • Ramez Bathish – Gitaren
  • Leigh Ritson – Bas

Links: