Anomalie – Between the Light

Anomalie – Between the Light
Art of Propaganda, 2014

Anomalie, een Oostenrijkse eenmansband van de hand van Marrok. Deze kerel is geen onbekende in het milieu van melancholische blackmetal met een emotioneel karakter. Voor het eerst brengt hij solo materiaal uit, in zijn andere bands is hij meestal voorman.

Postblackmetal dus, in dit geval postblack die aan alle clichés beantwoordt. Melodramatische thematieken vol hartzeer, die dicht aanleunen bij adolescenten-gothic(metal), over frustraties in relaties, maar dan net iets abstracter en vager vertaald, in zwaarwichtige, duistere bewoordingen. Net iets breder dan depressieve blackmetal, al kom je ook hier in vrijwel elke zin minstens één keer het woordje ‘I’ tegen. De persoonlijke problemen van deze man komen bij mij helaas over als aanstellerij, maar ik ben dan ook een harteloze kloot. Muzikaal klopt het plaatje wel, als je houdt van Lantlôs en Heretoir, maar dan met harder staande vocalen die een centrale rol opeisen en een minder subtiele machinale drum.

Nine Inch Nails‘ klassieker Hurt wordt ook even in de covermolen gestopt, met vocale steun van JJ (Karg). Muzikaal goed gedaan, het Duitse Engels is wel storend voor de beleving. Het zal de fans van deze romantische – trieste – postblack wellicht worst wezen. Die tellen dan ook dik tien punten bij.

Anomalie cover
Tracklisting:

  1. Blinded
  2. Not like Others
  3. Tales of a Dead City
  4. Oxymora
  5. Recall to Life
  6. Hurt (Nine Inch Nails cover)

Line-up:

  • Marrok

Links: