The Strigas – A Poisoned Kiss to Reality

The Strigas – A Poisoned Kiss to Reality
Southern Brigade Records, 2014

The Strigas uit Italië, het zou de titel kunnen zijn van een nieuwe maffia-reeks van HBO. Dat is het niet. Deze band maakt gothic rock/metal en die is volgens de bio “influenced by a Finnish gothic rock sound.” Het klinkt als HIM met andere woorden.

Nu, niet alleen als HIM, daarvoor zit er teveel panache en snedigheid in bepaalde nummers (The Box). Voor het overgrote deel van de lengte van de plaat is het echter wel conventionele en traditionele rock met een gothicrand, waarbij het refrein tot in het oneindige herhaald wordt, ofwel keyboard-aangedreven is ofwel kan doorgaan naar de tweede voorronde van de nationale Eurovisiesongfestivalwedstrijd zoals met Falling Down (is er een andere manier van vallen?).

Heel stereotype gothrock/metal van een band die wél nummers kan schrijven maar o zo poppy aandoen, het lijkt wel een alternatieve boysband. Aan de andere kant: ze kunnen zingen, met een zeker Jon Bon Jovi-gehalte. Wel opletten met dat Italiaanse accent: “Sometimes we look like winners” is niet hetzelfde als “Sometimes we look like wieners” (Sorrow Queen).

Tracklisting:
 The Strigas

  1. Alone
  2. Until you surrender
  3. Sorrow queen
  4. Falling down
  5. Dream again
  6. The box
  7. Wrong
  8. Sweet bitterness
  9. No tomorrow
  10. Sometimes
  11. Waiting for glory
  12. Fade away

Line-up:

  • Fabio Ficarella – Zang
  • Liboria Tesoro – Bas
  • Andrea Losappio – Gitaar
  • Ettore Dicorato – Gitaar
  • Francesco “Nitro” Sguera – Drums

Links: