Enfeeble – Encapsulate This Moment

Enfeeble – Encapsulate This Moment
Eigen Beheer, 2013

Enfeeble profileert zich in de bijhorende bio als een moderne metalband die met één voet in de gekende Duitse thrashmetal staat en met de andere de open deur van 2014-metal intrapt. Dit is het tweede album van Enfeeble, het debuut verscheen zeven jaar geleden.

Die man op de hoes heeft een gat in zijn borstkas, dat kan niet gezond zijn. Misschien is het van veel Enfeeble te luisteren. Enfeeble maakt een combinatie van snelle metalcore (zeg maar gerust dat het een afgeleide is van thrash metal) met een zanger die screamo-/hardcore-genen heeft. Nog wat melodeath-gladheid in de snelle stukken en je hebt een soort van muziek die een breed publiek zou moeten kunnen aanspreken (Duitsers gebruiken graag veel werkwoorden). Ik word er niet bepaald opgewekt van, eerder chagrijnig en nerveus, vooral van de zang. Een In Flames-melodie zoals bij Personage Collapse gaat er bij mij wel in, het mag zelfs wat viriel en metalcorig worden, het is aanvaardbaar tot de cleane emo-/screamo-zang het boeltje grondig verneukt.

Dit is een heel matige plaat, het aantal “leuke momenten” is op één hand te tellen. Deze band wil veel te veel doen in één keer. Enkel voor hun vrienden en kennissen dus, dit Encapsulate This Moment. Overslaan.

Tracklisting:
Enfeeble

  1. Opening
  2. Shock Me
  3. Personage Collapse
  4. Flashedever
  5. Cavity Door
  6. Cries
  7. The Last Night Before
  8. Reality Loss
  9. Agony Revenge
  10. The Creation
  11. A Million Voices
  12. False Faith
  13. As We Were Like Shadows

Line-up:

  • Lucas B. (Luke) – Zang, Gitaar
  • Pascal S. (Baal) – Gitaar
  • Klaus B. (Colossus) – Bas
  • Christopher G. (Chris) – Drums

Links: