Bushi – Bushi

Bushi – Bushi
Eigen Beheer, 2014

Alessandro Vagnoni kennen we wel van menig deathmetal band zoals Dark Lunacy of Infernal Poetry, maar de man heeft ook een andere kant. Hij stuurde ons de EP van zijn laatste kindje Bushi door en dat is duidelijk wat anders. Psychedelisch en progressief, maar nergens agressief te noemen.

Het is een vreemd plaatje geworden. Luister je er oppervlakkig naar dan gaat het allemaal zo aan je voorbij, maar als je alles even mee volgt dan merk je dat er een heel plan schuilt in dit project. Het lijkt er ook op dat de man in kwestie gebruik heeft gemaakt van haiku’s om Bushi lyrisch vorm te geven. Die haiku’s zijn gegoten in een psychedelische geladenheid die behoorlijk oud aanvoelt, richting het oude Pink Floyd of Porcupine Tree met meer stof erop. Instrumentaal valt het niet echt te vergelijken met een genre, Bushi sleept je op progressieve wijze door een apart verhaal met een lichte heavy metal vibe waarin de flow nergens echt verbroken wordt, maar waar je toch behoorlijk wat verrassingen tegen komt. Groovy gitaren, psychedelisch snijdende lijnen, aparte drumfases en daarop de aanhoudende stem die je al gauw mee in vervoering krijgt.

Na een eerste luisterbeurt leek het me maar simplistisch, maar geef Bushi zeker eens wat meer krediet. Fans van het psychedelische stemgeluid uit de 70’s en beheerst aangebrachte prog zullen zich hier vast in vinden.

Tracklisting:

  1. Rolling Heads
  2. The Cherry Tree
  3. A Well-Aimed Blow of Naginata
  4. Runaway Horses
  5. The Book of Five Rings
  6. Typhoons
  7. Hidden In Leaves
  8. Death Poems

Line-up:

  • Alessandro Vagnoni – Alles

Links: