Hexis – Abalam

Hexis – Abalam
Halo Of Flies, 2014

Na één demo, twee splits en drie EP’s komt het Deense Hexis met haar langverwachte debuut op de proppen. Waar vorig jaar een goed jaar was in de blackened hardcore en noise wil deze band gelijk de trend zetten voor 2014.

Vanaf de eerste seconde is de rust ver te zoeken, zwartgeblakerde riffs over een bedje van maniakale drums ondersteund door smerige vocalen die precies in het straatje passen. Natuurlijk is de term hardcore niet voor niets ingepast want naast de snelle stuwende stukken vinden we ook breaks zodat we even kunnen kruipen en proberen weg te komen van het gebeuk op de schedel. De intensiteit van de muziek is enorm en hiermee dus ook de vrij korte speelduur te verantwoorden.

De, over het algemeen, vrij korte nummers vloeien in elkaar over waarmee we ook gelijk een minpunt tegen komen. Niet alles heeft een duidelijke kop of staart en over de hele speelduur is er niets dat er direct bovenuit springt. Door de snelle partijen contrasteren de langzame gedeeltes goed maar hier had zeker nog wat meer uitgehaald kunnen worden door de riffs hier net wat herkenbaarder te maken en minder noise in te passen.

Toch blijven dit maar wat kleine puntjes op een verder meer dan uitstekend debuut van dit vijftal. Hopelijk brengen ze ons op het volgende album net wat meer variatie en ook speelduur maar nu al kan ik dit plaatje zeker aanraden.

Hexis cover
Tracklisting:

  1. Faciem
  2. Tenebris
  3. Exanimis
  4. Desolatum
  5. Sequax
  6. Supplex
  7. Abalam
  8. Immolabant
  9. Exhausit
  10. Timor
  11. Exterminati
  12. Neglexerunt

Line-up:

  • Rasmus – Gitaar
  • Ken – Bas
  • Simon – Drum
  • Tobias – Gitaar
  • Filip – Zang

Links: