Conquest Of Steel – Of Fire & Steel

Conquest Of Steel – Of Fire & Steel

Eigen beheer, 2014

In een grijs verleden schreef onze gewaardeerde voorzitter nog wel eens een review op Zware Metalen. Een kleine drie jaar geleden zette hij ‘het mes’ in een EP van de Britse heavy metallers van Conquest Of Steel. Of de heren hebben geluisterd naar de raad van onze reviewer van dienst weet ik niet, maar Of Fire & Steel, een heuse langspeler, klinkt in ieder geval alsof die daadwerkelijk in een studio in plaats van het nabij gelegen kippe(n)hok is opgenomen.

Muzikaal is er ogenschijnlijk weinig veranderd. Of Fire & Steel staat bol van oubollige heavy metal waar behoorlijk leentjebuur is gespeeld bij bands als Iron Maiden en Saxon. Vooral de Iron Maiden-riffs zijn bijna letterlijk gekopieerd zodat Of Fire & Steel ook dienst kan doen als raad-je-riffje in plaats van een geijkte popquiz. Weer eens wat anders toch?

Doe ik Of Fire& Steel hiermee tekort? Wellicht. Uit de begeleidende promo maak ik op dat de band zichzelf niet al te serieus neemt. Creatief mag er dan sprake zijn van bloedarmoede, de nummers op dit schijfje zijn aanstekelijk en er wordt prima gemusiceerd. Nostalgici zullen prima uit de voeten kunnen met de nieuwste van Conquest Of Steel. Ik denk echter dat de markt voor dit soort producten anno 2014 niet al te groot is. Het zal de heren van Conquest Of Steel worst zijn. Die doen al ruim 15 jaar waar zij zin in hebben. En dat zullen ze nog zeker 15 jaar doen.

Tracklisting:
fs

  1. All Men Must Die
  2. Metal All The Time
  3. Bring The Thunder
  4. Death Awaits Upon The Shore
  5. The Warrior And The Witch
  6. Horned Viper
  7. Mirror Mirror
  8. Mountain = Power
  9. Vengeance And Steel
  10. Here Comes The Metal
  11. Iron Fist On The Battlefield (of War)

Line-up:

  • Dan Durrant – zang
  • James ‘Claymore’ Clarke – gitaar
  • Vic Victory – bas
  • DD Danger – gitaar
  • Chris ‘The Destroyer’ Mills – drums

Links: