Dot Legacy – Dot Legacy

Dot Legacy – Dot Legacy
Eigen Beheer, 2014

Psychedelische stoner uit Frankrijk, dat krijgen we met het debuut van Dot Legacy voorgeschoteld. Wat foto’s erbij, maar geen hint van wie welk instrument binnen de band speelt, enkel is duidelijk dat Romain sinds kort de nieuwe drummer is van het viertal.

Ze zien er dan misschien nog erg jeugdig uit, je kan niet zeggen dat hun muziek puberaal klinkt. Elk van deze songs presenteert weelderige stonerpartijen die op heel wat momenten ritmisch afwijken van de mainstream. Erg ruwe gitaarlijnen nog wel, buiten dan die postrock-getinte melodieën die er overheen fladderen. Vocaal is het product al even divers te noemen, met stukken waar wat meer kracht in wordt gestoken tegenover rustgevende, maar verzorgde fases op de atmosferische, rustige momenten. Misschien dat het geroep op songs als Pyramid er nog te veel aan is, of de vocalen op het instrumentaal sterke Rumbera gerust achterwege mochten blijven. Soms wat lang uitgesmeerd nog, met nog niet de ideale geluidskwaliteit gebracht en ook nog wat schoonheidsfoutjes, maar wat verwacht je van een debuut?

Enkele experimentjes die minder goed afgelopen zijn, maar het grootste deel van deze plaat zit sterk in mekaar met tegelijkertijd een stoffig en jeugdig sfeertje. Stonerfans moeten hem zeker eens uitproberen, maar verwacht geen band die je met bruut geweld uit je sokken gaat blazen. Oldschool psychedelische rocktintjes op stonerschaal. Wie zich geroepen voelt, proeft ervan.

Tracklisting:

Dot Legacy - Dot Legacy

  1. Kennedy
  2. Think of a Name
  3. Days of The Weak
  4. The Passage
  5. Pyramid
  6. Gorilla Train Station
  7. Rumbera
  8. The Midnight Weirdos
  9. 3 am

Line-up:

  • Romain
  • John
  • Damien
  • Arnaud

Links: