Architect of Seth – The Persistence of Scars

Architect of Seth – The Persistence of Scars
Great Dane Records, 2013

Om het verschil te maken in de verzadigde deathmetalwereld zijn er steeds minder oplossingen. Zeker nu de verschillende subgenres elk op hun beurt aan snel tempo verzadigd geraken. Neem nu de technische deathmetal. Eén van de pioniers, het Poolse Decapitated heeft het roer al wat omgegooid en het extreem technische gelaten voor wat het had kunnen zijn. Ondertussen doen steeds meer mindere goden een gooi naar de roem met technische metal.

Het Franse Architect of Seth bewijst de pijnlijke overbodigheid van dit soort bands, met een bijzonder vermoeiende plaat. Hoewel het duo zeker de nodige kunde en technische bagage bezit om indruk te maken, is de uitwerking van The Persistence of Scars ondermaats en is het een absoluut geen memorabele plaat geworden. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het gitaarspel dan wel van niveau, ze staan zo dominant in de mix dat de rest van de instrumenten naar de achtergrond worden verdrongen. Sowieso is de drumcomputer weinig origineel en blijven de drums beperkt tot een dienende en weinig overtuigende rol. Een bas is afwezig en de zanger stijgt ook niet boven de middelmaat uit, waardoor er aan het einde van de rit bijzonder weinig positiefs overblijft.

The Persistence of Scars is vermoeiend en na de tweede luisterbeurt krijg ik er eerlijk gezegd hoofdpijn van. Te mijden, want hoewel verzadigd heeft de technische deathmetal al heel wat betere bands voortgebracht. Seth mag een nieuwe architect gaan zoeken.

Tracklisting:
 Architect of Seth - The Persistence of Scars

  1. LDFY
  2. Engender of Confusion
  3. Transhumance Astrale
  4. Embrace of Anguish
  5. Hybrid Consuming Flesh
  6. Tears Empty of Sadness
  7. Teacher of Nocturna

Line-up:

  • Paul Rousseaux – Vocalen, gitaren, programmatie
  • Yohann Kochel – Gitaar

Links: