Sieghetnar – Bewusstseinserweiterung

Sieghetnar – Bewusstseinserweiterung
Pesttanz Klangschmiede, 2013

Het derde album van Sieghetnar werd oorspronkelijk in 2008 opgenomen. In 2013 verscheen een heruitgave waarop ook vocalen werden opgenomen. Op deze heruitgave hebben de vier nummers allen een titel meegekregen, in tegenstelling tot het origineel waarop de songs slechts genummerd waren.

En die titels dekken vrij aardig de lading want er staat op Bewusstseinserweiterung blackmetal die sferisch en hypnotiserend klinkt, met ambiant stukken. Na een korte intro volgen nog drie ultralange nummers. De eerste twee klokken ruim boven de tien minuten en de laatste zelfs een half uur. Door een goede afwisseling tussen ambiant en oldschool blackmetal valt de lengte van deze track echter nauwelijks op. Hoewel het afsluitende getokkel voorafgegaan wordt door ruim acht minuten stilte.

De ambiant stukken doen sterk denken aan die op de eerste Burzum platen. Het blackmetal-geweld klinkt zeer naargeestig en heeft een undergroundgeluid. Vrij langzaam en uitgesponnen wordt toegewerkt naar een zekere climax in ieder nummer die de luisteraar achterlaat in een desolate gemoedstoestand.

De twee musici die verantwoordelijk zijn voor dit product weten dat met een vakbekwaamheid te doen die weining te wensen overlaat. De vocalen voeren nergens de boventoon maar zijn wel van toegevoegde waarde waar het de sfeer betreft. Een geslaagde proeve van bekwaamheid met bovendien goed op de muziek aansluitend artwork.

Tracklisting:
Sieghetnar - Bewusstseinserweiterung

  1. Bewusstseinserweiterung
  2. Zwischenwelt
  3. Entrückung
  4. Trennung

Line-up:

  • Thorkraft – Gitaar, basgitaar, drums, synthesizer
  • Aske – Vocalen

Links: