Deviator – To Forgotten Path – Triumph of the Will

Deviator – To Forgotten Path – Triumph of the Will
Pesttanz Klangschmiede, 2014

Het Oekraïense Deviator is een veredeld eenmansproject van Lord Hastner dat sinds de oprichting in 2007 een tiental demo’s en splits uitbracht, met tussendoor ook drie langspelers. Deze compilatie bevat vijf heropgenomen nummers uit de eerste twee albums, aangevuld met drie schijven uit zijn recentste werk Fehu-Fohat-Fire.

Deviator speelt betrekkelijk eenvoudige mid-tempo blackmetal, met ook wat deathmetal-invloeden in het riffwerk, aangevuld met een paar akoestische passages. Het luistert over het algemeen genomen aangenaam weg, maar veel uitschieters zijn er niet te vinden. Vooral vocaal maakt Lord Hastner geen te beste beurt, in Thy Blood in my Veins en Way of Warriors – Hymn to Immortals zitten naast de nog aanvaardbare screams ook afgrijselijke zanglijnen die imposant moeten overkomen, maar de bal grandioos mis slaan. Dat ligt deels aan de productie, deze zang is echt gewoon op het nummer geplakt, waardoor het geheel zeer slecht klinkt.

Muzikaal valt het allemaal wel mee hoor: trage en betrekkelijk eenvoudige riffs, doorsnee drumwerk en bij momenten fijne akoestische passages. Het type metal dat je in een lift kan opzetten zonder echt iemand voor het hoofd te stoten, zo tonen de twee instrumentale nummers. Maar om het echt goed te noemen, daar is deze best-of toch wat te magertjes voor.

Tracklisting:
 Deviator - To Forgotten Path - Triumph of the Will

  1. Forgotten Hope
  2. Mighty Black Inner Flame
  3. Undying Darkness
  4. Raw Symphony of Sorrow
  5. The Blood in My Veins
  6. Way of Warriors – Hymn to Immortals
  7. Eternity of Blood
  8. Burning Bridges Become Ashes

Line-up:

  • Lord Hastner – Vocalen, gitaar
  • Mictian – bas, drums
  • Lenda Dis – gitaar
  • V. Emperor – gitaar, bas

Links: