Grand Magus – Triumph and Power

Grand Magus – Triumph and Power
Nuclear Blast, 2014

De naam Grand Magus stond in de beginjaren borg voor een uitstekend en stevig potje stoner met wat doom invloeden. Anno 2014 kunnen we dat gerust vergeten en lijkt het er niet op dat die tijden ooit nog terug zullen keren. Verrassend is dit niet, aangezien de band op de voorgaande twee albums al een duidelijke koerswijziging liet zien.

Op dit zevende album is het dus vooral epische en stoere spierballen metal, waarbij titels als Fight, Steel Versus Steel en Triumph and Power aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Wat wel te wensen overlaat is hierbij een echt krachtige en overtuigende uitvoering, het komt toch allemaal net iets te klinisch over. Nummers als Dominator en The Hammer Will Bite hebben die kracht wel en springen er daarom bovenuit. Voeg daar in veel nummers de toch wel erg commercieel klinkende meezingrefreintjes en twee instrumentale vullertjes bij, alsmede de soms wel erg simpele opzet van de nummers, en er kan je een gevoel bekruipen dat de band zich er toch wel erg gemakkelijk van af heeft gemaakt. Zeer mooi blijft wel de doorleefde stem van JB Christoffersson, die het dan toch wel weer de moeite waard maakt om naar dit album te luisteren.

Een paar strafpuntjes zijn er helaas ook te vergeven voor het wel erg simple artwork, dat wel gemaakt lijkt door een 12-jarig kind. Daar straalt de kracht nou niet echt vanaf, doch aan de andere kant is de hoes dan wel weer passend. Het kan ook zijn dat de lat erg hoog gelegd wordt bij Grand Magus, maar hier hadden we waarschijnlijk toch op iets meer gehoopt dan dat dit album ons op basis van de titel brengt.

Tracklisting:
Grand Magus – Triumph and Power

  1. On Hooves of Gold
  2. Steel Versus Steel
  3. Fight
  4. Triumph and Power
  5. Dominator
  6. Arv
  7. Holmgang
  8. The Naked and the Dead
  9. Ymer
  10. The Hammer Will Bite

Line-up:

  • JB Christoffersson – Zang, Gitaar
  • Fox Skinner – Bas
  • Ludwig Witt – Drums

Links: