Supercharger – Broken Hearts and Fallaparts

Supercharger – Broken Hearts and Fallaparts
Gain Music Entertainment, 2014

Laatste jaren moet je voor stevige rock wat noordelijker. The Hellacopters kennen we al, en deze Denen van Supercharger kunnen al mee in het rijtje van de kwaliteitvolle garage rock. Om de twee jaar een plaat brengt deze band momenteel nog op een flink gemiddelde. Broken Hearts and Fallaparts is op die basis de derde full-length.

Het is er eentje geworden waar de liefhebbers van ruige garage rock zich ongetwijfeld in gaan vinden. Ruig, maar zonder dat het geluid er onder hoeft te lijden. Swingende grooves, wat southern rock vibes hier en daar en een pak vocalen met ballen die stevige accenten aanbrengen in dit pittig pakje rock. Neem je er bijvoorbeeld Hold On Buddy bij, een van mijn favoriete nummers op deze plaat, dan word je overigens catchy refreinen en technisch gitaarwerk gewaar. Niet enkel non-stop rammen, maar met behoorlijk wat afwisseling in het spel. Get What You Deserve klinkt bij momenten zelfs als de hardrock versie van Status Quo op vlak van de melodieën.

Voor de fans van het noordelijke garage rock sfeertje is deze nieuwe langspeler van Supercharger weer een must, maar ook fans gaande van AC/DC tot Status Quo gaan er zich in vinden.

Tracklisting:

Supercharger – Broken Hearts and Fallaparts

  1. Like A Pit Bull
  2. Supercharged
  3. Blood Red Lips
  4. Hold On Buddy
  5. Five Hours of Nothing
  6. Yeah Yeah Yeah
  7. Suzi The Uzi
  8. Hung Over In Hamburg
  9. Get What You Deserve
  10. The Crash
  11. From The Gutter
  12. Goodbye Copenhagen

Line-up:

  • Mikkel Neperus
  • Thomas Buchwald
  • Benjamin Funk
  • Lars Rygaard
  • Karsten Dines Johansen
  • Dennis Samaras

Links: