PatriarcH – The Red Cord

PatriarcH – The Red Cord
Eigen beheer, 2013

Opgericht in 1983 onder de naam Pariah veranderde deze band in 1988, na een fataal auto-ongeluk van een van de bandleden en omdat er al twee bands onder deze naam actief waren, zijn naam in PatriarcH. Na diverse line-upwisselingen wil de band in 2014 zijn vierde cd uitbrengen. Wat dat betreft zijn ze net zo snel als een Pakistaan op de tien kilometer schaatsen.

Ter voorbereiding op de dit jaar uit te brengen cd komt men nu met deze EP. Hierop staan vijf stevige rocknummers met veel melodie. De band kijkt niet op een minuutje meer. Dat de muziek niet in herhaling valt maar steeds tot het eind weet te boeien is een compliment waard.

Deze demo markeert ook het debuut van Kevin Vangelooven bij PatriarcH. Hij beschikt over een krachtige maar niet erg originele stem en doet daarmee enigszins afbreuk aan de muziek. Op de Facebookpagina staat te lezen dat de band op zoek is naar een vaste drummer. Het zou jammer zijn als PatriarcH daardoor opnieuw op wordt gehouden. Laat maar komen die vierde cd, want op deze manier kan PatriarcH nog wel dertig jaar mee.

Tracklisting:
PatriarcH - The Red Cord

  1. The Phenomenon Of Thought
  2. The Sealed Tongues Of Wisdom
  3. The Red Cord
  4. Into The…
  5. Neverwhere

Line-up:

  • Kevin Vangelooven – Vocalen
  • Stijn Claessen – Gitaar
  • Freddy Mylemans- Gitaar
  • Tweeva – Basgitaar
  • Kris de Bie – Drums

Links: