The Hold Steady – Teeth Dreams

The Hold Steady – Teeth Dreams

Razor & Tie, 2014

The Hold Steady is vooral over die hele grote plas een gerespecteerde naam. Commerciële indierock maken ze en dat doen ze niet onverdienstelijk. In de Verenigde Staten hebben ze, met name onder de zichzelf serieus wannende muziekpers, een goede naam. Als je naar de serie Game Of Thrones kijkt dan heb je wellicht het nummer The Bear and the Maiden Fair voorbij horen komen. Van deze jongens dus. Teeth Dreams is album nummer zes van de band. Nick Raskulinecz (Rush, Alice In Chains etc.) zat achter de knoppen dus qua geluid zit het wel snor.

Teeth Dreams is een leuke plaat, dat zeker, maar ik verwacht alhier geen hordes die via iTunes, Spotify of ouderwets via de cd de muziek van dit album zullen omarmen. De muziek is wat mij betreft, op het eerste gehoor, te gewoontjes. Het is niets-aan-de-hand-rock waarvan de songs zich kenmerken door een duidelijke opbouw en een helder refrein. De manier waarop zanger Craig Finn zijn teksten debiteert doet mij nog het meest denken aan de wijze waarop Counting Crows‘ Adam Duritz dat doet. Een nummer als The Ambassador had net zo goed van die band en die zanger kunnen zijn.

Liefhebbers van “middle of the road rock” moeten Teeth Dreams zeker eens aan een luisterbeurt onderwerpen. Zelf kan ik dit soort muziek wat later op de avond, bij een glas en een goed boek prima verteren.

Tracklisting:
ths

  1. I Hope This Whole Thing Didn’t Frighten You
  2. Spinners
  3. The Only Thing
  4. The Ambassador
  5. On With The Business
  6. Big Cig
  7. Wait Awhile
  8. Runner’s High
  9. Almost Everything
  10. Oaks

Line-up:

  • Bobby Drake – drums
  • Craig Finn – gitaar, zang
  • Tad Kubler – gitaar
  • Galen Polivka – bas
  • Steve Selvidge – gitaar

Links: