Dope Out – Bad Seeds

Dope Out – Bad Seeds

Eigen Beheer, 2014

Dope Out komt uit Frankrijk en maakt op Amerikaanse leest geschoeide rock met een vleugje metal. Invloeden van met name een band als Velvet Revolver (XS) liggen er duimendik bovenop. De tien tracks op dit eerste album van de Fransozen mogen er best zijn. Bad Seeds staat vol ongecompliceerde rock die bij de eerste luisterbeurt al vertrouwd klinkt.

De band is over de gehele veertig minuten die de plaat duurt boeiend. Niet heel spannend, maar goed genietbaar. Bij vlagen doet Dope Out mij denken aan het Nederlandse bandje Judasville (met onder andere The Devil’s Bloods Sélim Lemouchi in de gelederen) dat een jaar of tien geleden een vergelijkbaar schijfje uitbracht dat nog wel eens een rondje in mijn cd-speler draait.

Weinig minpunten zijn er aan te wijzen. Ja, echt voer voor de gemiddelde Zware Metalen-lezer is dit niet. Daarvoor bevat de muziek waarschijnlijk te veel poppy punk-invloeden. Ook de zangeres in Blessed Revenge had van mij mogen thuis blijven, maar uiteindelijk winnen de pluspunten het van de minpunten. Lekker plaatje, dit Bad Seeds.

Tracklisting:
bs

  1. Death Before
  2. XS
  3. Give It Up
  4. Blessed Revenge
  5. Revelation
  6. Bad Seed
  7. Never Back Down
  8. Fate
  9. Str8
  10. Die Alone

Line-up:

  • Stoner – zang, gitaar
  • Crash – gitaar, zang
  • Dok – bas
  • Tékila – drums

Links: