For Many Reasons – Make Your Own

For Many Reasons – Make Your Own
Great Dane Records, 2013

”Make Your Own, is the new not to miss experience, beyond extreme metal, come and have a taste of post death metal”. Na zo’n promopraatje ben je natuurlijk benieuwd naar de muziek, al is het vaak vrij overdreven geformuleerd. Is dit bij het Franse For Many Reasons ook het geval op diens tweede plaat?

Ja, dit is ook het geval bij dit gezelschap. De band laat verschillende kanten van zichzelf horen, maar de extreme metalgrenzen worden hier niet verbreed en dat is ook niet nodig. For Many Reasons speelt op de eerste twee tracks groove-georiënteerde deathmetal in de trant van landgenoten Gojira in combinatie met lichte symfonische accenten. Op Hole gaat de band death-/doommetal spelen die diepe grunts met diepe cleane vocalen afwisselt, dat zorgt voor gemengde resultaten. Ook wordt er nog met synths en een elektronische drumbeat gespeeld aan het begin van Truth en heeft Anneke van Giersbergen een gastbijdrage op Funeral.

Dan Swanö zat aan de knoppen en heeft een organische sound neergezet die iets te droog is in de tragere stukken. Voor de groove-georiënteerde stukken werkt de productie ontzettend goed en dit zijn de stukken waar de band wat mij betreft het beste uit de verf komt op Make Your Own. De band is eigenlijk vrij gemiddeld in al zijn facetten en wellicht is het beter om meer focus op één element van de muziek te gaan leggen. Op Silence gaat de band van groovende stukken naar psychedelica om daarna naar death/doom te gaan zonder echt een rode draad in de track te leggen. Deze band heeft potentie maar omdat ze te veel proberen gaat daar flink wat van verloren op deze plaat.

Tracklisting:
Locomuerte – Traicion Benedicion

  1. Hell
  2. Way
  3. Hole
  4. Sky
  5. Colors
  6. Truth
  7. Silence
  8. Funeral

Line-up:

  • Dav8d – Zang, Gitaar, Programmering
  • André Bermudez – Gitaar
  • Eric Lombard – Bas
  • Flo – Drums

Links: