The Darkstar – Our Darkest Secrets

The Darkstar – Our Darkest Secrets
Eigen Beheer, 2013

De Grieken van The Darkstar hebben, ondanks de crisis, het geld bij elkaar gekregen om hun debuutplaat uit te brengen. Het resultaat hiervan, Our Darkest Secrets, ligt nu dan ook voor mij en mag zijn rondjes draaien.

Dat de heren ervaring hebben hoor je zeker terug, er wordt prima gemusiceerd alleen is het soort metalcore dat hier ten gehore wordt gebracht niet echt mijn “cup of tea”. Een vrij gepolijst geluid met wat rauwe randjes en melodieuze riffs. Het geheel is niet zozeer agressief als wel wat donkerder, wat voor het screamo gevoel zorgt. Bands die zomaar in mij opkomen zijn Thirty Seconds To Mars met een paar ballen, hier en daar wat Korn of een ultra-light Converge. Over het algemeen wordt er tempo ingehouden waardoor juist een nummer als Black Is Not A Colour direct opvalt. De zanger heeft verder een prima geluid en weet ook nog voldoende te doseren en zelfs variëren.

Dat de heren voor veel acts als opening hebben gediend zegt natuurlijk nog niet veel maar opvallend is de naam van Avril Lavigne. De muziek die deze band brengt zou namelijkwel eens een prima kennismaking met de hardere muziekvarianten kunnen zijn voor het publiek dat daarop af komt. Dat is wat mij betreft een prima compliment en dan ook het enige dat ik verder zal geven.

Darkstar Cover
Tracklisting:

  1. Name Your Poison
  2. Our Darkest Secret
  3. The Prestige
  4. Black Is Not A Colour
  5. This Is Not Love
  6. Blood On The Highway
  7. My Dear Killer
  8. Hot ‘N’ Dirty
  9. Blessed & Cursed
  10. Truth, Time And Pretty Lies

Line-up:

  • Jim P. – Gitaar
  • Nikos K. – Bas
  • Hulio – Drum
  • Kostas P. – Zang

Links: