Hymns – Hymns

Hymns – Hymns
Housecore Records, 2014

Phil Anselmo’s label Housecore Records heeft Hymns ingelijfd, een extreme avantgardische blackmetalband met deathmetal-elementen en een bak furieuze herrie er bovenop. Dat Phil fan is van extreme metal liet hij al horen met onder andere Viking Crown, trouwens ook op andere manieren. Zo nam hij onder andere dit Hymns mee op tour, net als Author & Punisher! Aparte combinatie, zo kennen we Phil. Hymns is nu aan de beurt voor zijn debuutpaat.

Er wordt nog steeds te pas en te onpas met de term “extreem” gegooid binnen de metalscene, maar dit is zonder twijfel extreem. Myrkskog en Zyklon, net als Hymns bands met een “y” en behorende tot dezelfde verpulverende black & death-familie, krijgen er een broertje bij. Cryptic Fountains is zonder liegen het hardste wat ik dit jaar al gehoord heb, terwijl op Regal Invitation de manie van Mayhem bovengehaald wordt. Waanzin.

Of ik het echt goed vind? Waarschijnlijk wel. Wat ik zeker weet is dat dit één van de extreemste platen van de laatste jaren is. Ik ben dan ook razend benieuwd hoe dit live uit de verf komt. Sowieso een tip voor iedereen die nog steeds op zoek is naar de grenzen van metal, van kindsbeen af. Hymns doet hetzelfde..

Tracklisting:
Hymns

  1. Cosmic Burgeon
  2. Cryptic Fountains
  3. Regal Invitation
  4. Looming
  5. Distant Graves
  6. The Occult Rises
  7. Into Magnificent Lairs

Line-up:

  • Brandon Friess – Bas
  • Logan Nelson – Drum
  • Will Sheffield – Gitaar
  • Aaron Shufelt – Gitaar
  • Adam Crosier – Zang
  • ML – Drum

Links: