Hooded Menace – Labyrinth Of Carrion Breeze

Hooded Menace – Labyrinth Of Carrion Breeze
Doomentia Records, 2014

Het Finse Hooded Menace heeft sinds de laatste release, Effegies Of Evil, niet stilgezeten. Naast een vrij uitgebreide tour die de band nog langs Eindhoven bracht was er tijd voor het schrijven van nieuwe nummers en is de line-up wat uitgebreid. Eén van de nieuwe namen is een oude bekende uit Phlegethon, namelijk Teemu Hannonen.

De twee nieuwe nummers zijn met samenwerking van Doomentia Records op smaakvol vinyl gedrukt en beschikbaar gemaakt voor de liefhebbers. Van deze twee behoort zeker Chasm Of The Wraith tot de betere uit het oeuvre van de Finnen. Een heerlijk memorabele riff die zich gelijk in je hoofd nestelt is de drijvende kracht die samen met de ritmesectie zorgt voor een krachtig geheel. Uiteraard is dit alles voorzien van de ingrediënten die de band herkenbaar maken, de melodieuze toon, de diepe grunt en morbide teksten. Ook The Creeping Flesh is een heerlijk werkje in de doom/death die de band fabriceert maar bijt zich wat minder goed vast. Desondanks is ook dit een kwaliteitstrack.

De liefhebbers hebben dit werkje vast al aangeschaft en zullen weer even zoet gehouden worden tijdens het wachten op een nieuwe langspeler. Ken je de band niet dan is Chasm Of The Wraith een perfect nummer om eens te beluisteren en je te laten overtuigen door de kwaliteiten die deze heren bezitten.

HM cover
Tracklisting:

  1. Chasm Of The Wraith
  2. The Creeping Flesh

Line-up:

  • Lasse Pyykkö – Gitaar, Zang
  • Teemu Hannonen – Gitaar
  • Markus Makkonen – Bas
  • Pekka Koskelo – Drum

Links: