Doghouse Gallows – That Which No Canvas Could Withstand

Doghouse Gallows – That Which No Canvas Could Withstand
Eigen beheer, 2013

Doghouse Gallows is een Nederlandse band met bekende leden in de line-up van onder andere Celestial Season, Kutschurft en Picture. De muziek van Doghouse Gallows is heel anders, deze tweede plaat valt eerder onder stoner/sludge.

Zo’n track als Locust, die wil je graag in je arsenaal hebben als band. Het is een echte openingstrack waarin de mannen laten horen dat het menens is. Het gitaarwerk is ontzettend strak, en George Oosthoek zorgt er met zijn stonerachtige groove voor dat het geheel wat losser gaat klinken, Jorre Jansen heeft een lekker rauwe strot die krachtig klinkt en overtuigt. Gooi er aan het eind er nog een hele mooie solo in met dubbelende gitaarpartijen en ik ben benieuwd naar de rest van de CD, die zeker niet tegenvalt.

Locust is een sprintje aan het begin, want daarna gaat het tempo flink omlaag. Bassist Patrick Velis krijgt meer ruimte, in Saint Jude Of Lost And Hopeless Causes wordt de boel even stil gelegd om de bas in de schijnwerpers te zetten. De riffs zijn doeltreffend en krijgen soms een southern flair mee en het soleerwerk is smaakvol om in een track de boel net iets extra’s mee te geven. Doghouse Gallows klinkt stevig en het is duidelijk dat hier ervaren muzikanten aan het werk zijn, er zijn genoeg momenten waarop er ruimte voor mekaar wordt gelaten, het bandgevoel is goed. Zelf vind ik dat de tracks te veel in hetzelfde stramien liggen maar ondanks dat is That Which No Canvas Could Withstand simpelweg een lekkere schijf.

Tracklisting:
Crosses – Crosses

  1. Locust
  2. That Which No Canvas Could Withstand
  3. Skeleton Coast
  4. Guilt Of Thieves
  5. Saint Jude Of Lost And Hopeless Causes
  6. Living In The 5th Gear
  7. All Hallows Carnival
  8. Defenestrate
  9. Crow Road
  10. Master Bastard
  11. Pripyat

Line-up:

  • Jorre Jansen – Zang
  • Mike Ferguson – Gitaar
  • Patrick Velis – Bas
  • George Oosthoek – Drums

Links: