Sado Sathanas – Nomos Hamartia

Sado Sathanas – Nomos Hamartia
Naturmacht Records, 2014

Sado Sathanas, de naam van deze Duitse blackmetalband, zei me niets. Deze Duitsers zijn al bezig van in 1996 en brengen nu pas hun tweede langspeler uit. Corpsepaint en pentagrammen in aanslag, Satan vastklikken en weg zijn wij.

Het is wel even schrikken in omgekeerde zin als je de muziek op Nomos Hamartia hoort. Ondanks het evil karakter van de foto’s is de melodische blackmetal zeer zacht voor de oren. Pagan en ambient uit de Cascadische scene en de Noorse wouden vinden elkaar in een sfeervolle Duitse setting, duister wegdromend en nu en dan versnellend. Het doet me bijzonder veel denken aan Obtained Enslavement, zelfs aan Ancient bij momenten, maar dan in een Duitse atmosfeer die het muzikale deficiet vervangt door een occulte omkadering met wat Noorse en Cascadische elementen.

Het is niet slecht, maar ook niet uitmuntend. De epiek is niet uitgesproken sterk aanwezig, echte pittigheid zit er ook niet in, muzikaal is het geen Lunar Aurora en veel Noors-Amerikaanse bands weten sneller je hersenactiviteit uit te schakelen en je mee te nemen in hun dimensie. Neemt niet weg dat Sado Sathanas bovengemiddeld uit de hoek komt en zeker fans zal scoren met dit Nomos Hamartia.

Tracklisting:
Sado Sathanas

  1. Nomos Hamartia
  2. Martyrium
  3. Ante Bellum
  4. Invertum
  5. P.A.N. Demonia
  6. Codex Diaboli

Line-up:

  • G.L. – Strot
  • S.J. – Synths
  • M.K. – Gitaar
  • M.H. – Gitaar
  • R.S. – Bas
  • S.S. – Drums

Links: