Nervosa – Victim of Yourself

Nervosa – Victim of Yourself
Napalm Records, 2014

Een contract met Napalm Records en meer dan 85.000 likes op facebook, een mooi palmares voor een Braziliaanse band met slechts één demo in 2012. Het mag duidelijk zijn dat de dames van Nervosa een mooie toekomst voorspeld wordt, en Victim of Yourself moet de eerste tussenhalte op de weg naar het grote succes worden.

Nervosa laat zich in één word samenvatten: thrash. Dit is thrash zoals thrash gespeeld moet worden: agressief, bedrieglijk eenvoudig en totaal compromisloos. Een gitaar, een bas en een drumstel is in dat geval voldoende, zeker als de bassiste in kwestie hyperagressieve zanglijnen uit haar strot ramt. Twisted Values is een geweldige opener en voert je (minstens) twintig jaar terug in de tijd naar bands als Kreator, Sepultura en andere thrashreverenties. Een strak en hard nummer met toch een uitstekende productie, waardoor de beperkte bezetting helemaal tot zijn recht komt. Vooral de bas klinkt lekker door. Wie op zoek is naar een nieuwe hoop voor een genre dat niet meteen uitblinkt in vernieuwing zal aan Nervosa het hart kunnen ophalen.

Wat niet betekent dat Nervosa zelf geen moeite doet om buiten de krijtlijnen van het genre te treden. In het iets langere Nasty Injury komt er een lekkere groove op de proppen, met daar een strakke solo bovenop. Er passeren ook enkele deathmetalriffs, die door de dunne bezetting bedrieglijk eenvoudig klinken. Daarna draait de thrashtrein weer op volle toeren, al steken de grooves regelmatig de kop op.

Napalm Records lijkt stevig in te zetten op deze Braziliaanse demonen, en Nervosa stelt niet teleur. Een aanrader!

Tracklisting:
 Nervosa - Victim of Yourself

  1. Intro
  2. Twisted Values
  3. Justice Be Done
  4. Wake up and Fight
  5. Nasty Injury
  6. Envious
  7. Morbid Courage
  8. Death
  9. Into Mosh Pit
  10. Deep Misery
  11. Victim of Yourself
  12. Urânio em Nós

Line-up:

  • Prika Amaral – Gitaar, vocalen
  • Fernanda Lira – Vocalen, bas
  • Pitchu Ferraz – Drums

Links: