Abbotoir – Reclaim

Abbotoir – Reclaim
Eigen Beheer, 2014

Dit Ierse drietal bracht afgelopen jaar zijn eerste langspeler uit getiteld MCMXV dat waarschijnlijk aan veel mensen voorbij zal zijn gegaan. Overigens is dat album bij ons ook niet besproken, maar dat kunnen we goed maken met deze EP.

Reclaim bevat maar één nummer dat dan wel gelijk zesentwintig minuten duurt. Het begint met een simpele, maar pakkende riff waarover na enkele maten een dikke laag bas en computerdrums worden gegooid zodat het geheel een bevreemdende vorm krijgt. De vocalen zijn voorzien van een laag galm waardoor deze meer klinkt als een spookverschijning in een lege fabriek. Zo sleept het nummer zich langzaam en spookachtig voort voordat er een flinke tempoversnelling in de ritmesectie wordt gegooid. Dit zorgt dat er een behoorlijke noise-achtige feel in het geluid komt dat samen met de industrial om voorrang strijdt.

Als geheel sleept het voort en levert het een aparte sfeer op die goed vastgehouden wordt. Het feit dat er geprogrammeerde drums worden gebruikt en alles eigenlijk continue onder een stoffige laag vandaan lijkt te komen vormt sterk het karakter van de plaat. Mij beviel dit uitstekend en ik verwacht dat zowel de sludge-, doom- en black-liefhebbers met een experimenteel karakter hier wel wat mee moeten kunnen.

Reclaim 200
Tracklisting:

  1. Descension

Line-up:

  • D – Zang
  • J – Gitaar
  • _ – Bas

Links: