Colosso – Thallium

Colosso – Thallium
Eigen beheer, 2013

Colosso was een eenmansproject van Max Tomé uit Portugal en kreeg op Abrasive Peace hulp van niemand minder dan Dirk Verbeuren om de drumpartijen op te nemen. Op deze nieuwe EP heeft Tomé een band bij elkaar verzameld en Marcelo Aires heeft meer dan verdienstelijk de vellen beroerd.

Thallium is voor het grootste gedeelte instrumentaal en alles is goed gespeeld, maar het mist herkenbaarheid en lijn in zijn composities. De laag gestemde riffs kronkelen alle kanten op maar nergens is er een memorabel stuk of iets wat echt groovet. De drummer is op de rustige stukken net iets te veel aanwezig om de muziek te laten vloeien, aan het eind van Prime zet hij wel een fluisterende en jazzy drumbeat neer en daar is de vibe erg goed. De vocalen (door de gitarist) die er in komen bij Ecosystem zijn ronduit matig en voegen niks toe aan de muziek, er wordt gebruld zonder indruk te maken. Minus Infinity is instrumentaal een mooi stukje post-metal, maar weer liggen de vocalen in de weg. Met een goede zanger of geen zang zou de intensiteit van de muziek echt omhoog gaan.

Als bonus is er nog een cover van Scentless Apprentice van Nirvana. Het origineel bulkt van de energie, bij Colosso wordt het een middelmatige sludgy midtempo track. Op Thallium is er veel te veel in 22 minuten gepropt waardoor het een allegaartje is geworden. De ideeën zijn er, nu nog de uitwerking ervan…

Tracklisting:
Colosso – Thallium

  1. Quadrangular
  2. Orthogonal Path
  3. Prime
  4. Ecosystem
  5. Into Infinity
  6. Minus Infinity
  7. Scentless Apprentice (Nirvana cover)

Line-up:

  • Max Tomé – Gitaar, Zang
  • António Carvalho – Gitaar
  • André Lourenço – Bas
  • Marcelo Aires – Drums

Links: