Impaled – The Dead Still Dead Remain

Impaled – The Dead Still Dead Remain
Willowtip Records, 2013

Wat doe je als je de originele opnames van je debuut album, The Dead Shall Dead Remain, om welke reden dan ook niet kan uitbrengen met je dertienjarig jubileum? Juist, dan neem je het album toch noot voor noot opnieuw op inclusief de zanger van destijds Leon del Müerte. In de titel een woord veranderen en de tijdloze cover een enkele logische aanpassing geven en daar ligt opeens The Dead Still Dead Remain voor ons.

Afwijken van de debuut plaat doet de band dan ook nergens, nog steeds is het Carcass verering wat de klok hier slaat. Wel het geluid dat de band had op de eerste twee tot drie albums, maar daar is niets mis mee, zeker als je dat zo scherp doet als Impaled hier laat horen. Strakke groovende drumpartijen, heldere felle riffs en voldoende pakkende melodie-lijnen. Een zanger die zijn teksten donker over je heen stort vol van mooie poetische teksten over dood, verderf, medische aandoeningen met een flinke scheut humor, precies zoals de liefhebber het wenst.

Met zijn lekkere vette en heldere productie spat de muziek van de plaat en is dit een prima aanwinst voor eenieder die nog op zoek was naar het (lastig verkrijgbare) debuut van deze band. Ook fans van lekker vettige death/grind komen hiermee zeker aan hun trekken en kunnen via Willowtip hun slag slaan.

Impaled cover
Tracklisting:

  1. Introduction
  2. FÆces Of Death
  3. Flesh & Blood
  4. Trocar
  5. Spirits Of The Dead
  6. Immaculate Defecation
  7. FÆcal Rites
  8. Back To The Grave
  9. All That Rots
  10. Gorenography
  11. Blood Bath

Line-up:

  • Ross Sewage – Bas, Zang
  • Jason Kocol – Gitaar, Zang
  • Sean “Bloodbath” McGrath – Gitaar, Zang
  • Leon del Müerte – Zang
  • Raul Varela – Drum

Links: