Thy Flesh – Thymiama Mannan

Thy Flesh – Thymiama Mannan
Odium Records, 2014

Zo als The Flesh hoort blackmetal te klinken. Hard, compromisloos, koud en zonder medeleven. Deze Griekse band heeft het begrepen. Met zeven nummers die, op het outro na, de vijf minuten aantikken of zelfs overheen gaan staat er precies genoeg op deze eerste volledige cd.

In 2004 werd Thy Flesh opgericht om een jaar later alweer opgeheven te worden. Destijds speelde men louter thrash. Zes jaar later werd er door Athan als enige overgebleven muzikant nieuw leven ingeblazen en een muzikale koerswijziging doorgevoerd die zeer goed uitpakt met een sterk debuut als resultaat.

De sfeer is te vergelijken met de oudere Watain, alleen ligt het tempo op Thymiama Mannan over het geheel iets lager. Hierdoor komt het lekker stroperig de boxen uit en juist van deze momenten moet Thy Flesh het hebben. De band is op zijn best als hij dreigend uit de hoek komt. De bas staat lekker hard in de mix en dat geeft het geheel een modern tintje mee.

Thy Flesh weet songtechnisch een goede balans te vinden. Op de juiste momenten een sterke riff terug laten komen zorgt ervoor dat er enigszins een kop en staart aan de muziek zit. Rape Magic is daar een staaltje van. Het enige minpuntje is de tweede helft van het titelnummer. Dat staat dermate los van de eerste helft dat het wellicht beter was geweest er twee nummers van te maken. Verder niets dan lof voor deze band.

Tracklisting:
Thy Flesh - Thymiama Mannan

  1. Thymiama Mannan
  2. Final Nights
  3. Rape Magic
  4. Bloodsong
  5. Temple Of Absinth
  6. Silver Tongue Devil
  7. Extremity Unbound

Line-up:

  • The Cloven Hoof – Vocalen, gitaar
  • Haemophillus – Basgitaar
  • Athan – Drums

Links: