The Return South – The Return South

The Return South – The Return South
Eigen Beheer, 2014

Weer zo’n onbekend bandje, enkele vrienden die wat jammen en mooie muziek maken, los uit de pols. Ze komen uit Austin, Texas, en brengen ons negen nummertjes. Ze houden van funk, ze houden van metal, en ze swingen.

Waar ze nog meer van houden is blaasinstrumenten. Ik meen een saxofoon te horen hier en daar, hetgeen natuurlijk zorgt voor meer funk, meer soul, meer seks. Het wordt weliswaar beperkt tot accenten, want alles op The Return South vindt plaats binnen een progressieve – bijna postrockende setting. Hier en daar wat gedateerde spacerock kan er ook nog bij, technisch getokkel op hoge snelheid wordt eveneens weerhouden. Alles instrumentaal, zang wordt op geen enkel moment gemist. Deze drie kerels weten ook met elektronische effecten wat meer variatie te leggen in hun nummers trouwens, daar is Flooded City een mooi voorbeeld van.

Een band waar we wellicht weinig van zullen horen in de toekomst, een aangename passant dus die per toeval eens zal opduiken in de random vier sterren instrumentale playlist. Rock on Caleb, Ben en Ren.

Tracklisting:
 6th Awakening - Järtnecken

  1. Purgatory
  2. Cestus
  3. Flooded City
  4. The Mountains
  5. The Valley Low
  6. Aerial Mapping
  7. Shards
  8. Monarchs
  9. The Choice

Line-up:

  • Caleb Hartsell
  • Benjamin Mikiten
  • Ren Nelson

Links: