Rising Anger – Mindfinder

Rising Anger – Mindfinder
Bastardized Recordings, 2014

Helaas, helaas. Ik kan niet anders melden dan dat de nieuwe schijf van dit Duitse metalcore-/hardcorekwintet van elke andere band in het genre had kunnen zijn. Vooral de eerste helft van Mindfinder heeft zo’n verschrikkelijk universeel geluid dat ik er niets eigens uit kan halen.

Werkelijk waar elk aspect van het genre komt track na track op repetitie, er is geen enkel onderscheidend karakter. Een gemiste kans in deze voor Rising Anger. Stereotype breaks, patronen en zang, slechts op de tweede helft van Mindfinder komt de post-hardcore-invloed wat meer naar boven. Is dit dan specialer dan bij soortgelijke bands? Ook niet. Clichéplaat van begin tot eind, ik zou willen dat ik het anders kon verwoorden.

Schort er iets aan de productie? Dat ook niet. Maar de punten gaan in dit geval niet oplopen voor een normaal/goed geproduceerde plaat daar dat gewoon een acceptabele standaard is. De elf tracks zijn daarnaast niet overdreven enerverend of agressief, het houdt een wat stabiele gemoedsrust aan die met vlagen naar de emo-kant neigt. Geen toegevoegde waarde in het genre, noch voor de platenkast.

Tracklisting:
Rising Anger - Mindfinder

  1. Earthlings
  2. Momentariness
  3. Like Vultures
  4. Your Arcadia
  5. False Chords
  6. M.B.M
  7. Black Hole
  8. Dreamcatcher
  9. Swallowed By The Sun
  10. Everlasting Sparks
  11. Our Odyssey

Line-up:

  • Johannes S. – Zang
  • Jonas R. – Gitaar
  • Yannik Z. – Gitaar
  • Markus S. – Bas
  • David W. – Drums

Links: