Reese – Under The Carpet

Reese – Under The Carpet
Eigen beheer, 2013

De hoes van de derde EP van het Italiaanse Reese genaamd Under The Carpet sprak me wel aan. Na beluistering bleek dat eerlijk gezegd ook het enige te zijn wat ik er aan goed vond.

De eerste synth bij Present zwelt aan en na een halve minuut zet de band een slechte jaren ’90 alternatieve rockriff neer en de vocalen klinken heel erg onaangenaam. Dit wisselt de band af met priegelige stukken waarin je een beetje de invloeden van jaren ’70 progrock kan horen. Het zwabbert als een gek en een nummer van vier minuten leek echt gruwelijk lang te duren, dat is geen goed teken. Zo maken de twee andere tracks ook dit soort rare sprongen en bij Until You Get Lost waagt de zanger zich nog aan een aantal uithalen. Ik zeg: niet doen!

Reese weet niet wat ze wil en daardoor wordt het een zooitje, de overgangen naar verschillende stijlen zijn extreem abrupt. De zang is op het randje en deze EP is helemaal niet aangenaam om naar te luisteren. Een kleine positieve noot: op instrumentaal gebied is het een stuk beter, al klinken de gitaren en het keyboard niet heel erg lekker bij elkaar. Deze band moet meer aandacht op minder inhoud in de muziek gaan steken, dan wordt het wellicht beter…

Tracklisting:
Reese – Under The Carpet

  1. Present
  2. Under The Carpet
  3. Until You Get Lost

Line-up:

  • Carlo Sturati – Zang, Gitaar
  • Matteo Boschetti – Gitaar
  • Matteo Castegnaro – Bas
  • Enrico Gregori – Drums
  • Ettore Duliman – Keyboard

Links: