Revelations Of Rain – Deceptive Virtue

Revelations Of Rain – Deceptive Virtue
Solitude Productions, 2013

Dat Rusland momenteel politiek in roerig vaarwater verkeert is duidelijk. Dat er een hoop negatief gestemde figuren rondlopen ook, want met al die releases van Badmoodman en Solitude de laatste tijd… . Revelations Of Rain lag dus nog op de stapel te bespreken promo’s en ondanks mijn uitstel hoor ik toch hetzelfde recept terug als bij enkele voorgangers.

Met die voorgangers bedoel ik onder andere Lorelei en Shallow Rivers; twee bands die hetzelfde principe hanteren als Revelations Of Rain (of andersom). Niet erg, maar niet alles na elkaar luisteren. De Russen weten in ieder geval hoe het werkt, ook Deceptive Virtue staat bol van melancholisch zware doom. Lang uitgesponnen leadgitaar, diepe grunts, trage ritmes en toetsenpartijen voor een nog onheilspellendere klank.

Genoeg voer weer om je mee te laten slepen op de atmosfeer die dit album uitademt. Echt toonaangevende momenten vind ik niet terug, een algemeen kwaaltje bij de doomschijfjes. Wat dat betreft is nummer vijf op de tracklist wel het meest “opbeurende”/sprekende lied. Net wat meer afwisseling, een wat krachtigere sfeer en meer snelheid/tempowisselingen. Nu heeft Revelations Of Rain net wat meer bekendheid dan enkele Russische collegabands en fans zaten al een tijd te wachten op Deceptive Virtue. Teleurstellen doet hij niet, maar door de zee van Russische doomformaties springt hij er inmiddels niet meer bovenuit.

Tracklisting:
Revelations Of Rain - Deceptive Virtue

  1. Chernye Teni
  2. Dekabr II
  3. Mezhdu Bezzhiznennymi Beregami
  4. Obmanchivaja Dobrodetel’ (instrumentaal)
  5. V Bezumii Velichie Tvojo
  6. Pepel Nad Nami
  7. Jestetika Opustoshenija

Line-up:

  • Arsagor – Zang
  • Yuriy Ryzhov – Gitaar
  • Ilya Remizov – Gitaar, Toetsen
  • Igor Yashin – Bas
  • Denis Demenkov – Drums

Links: