Woebegone Obscured – Marrow of Dreams

Woebegone Obscured – Marrow of Dreams
I, Voidhanger Records, 2013

Deze Denen van Woebegone Obscured timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar brengen met Marrow Of Dreams pas het tweede album uit. Dat er echter ervaring en liefde voor het metal-genre in zit is duidelijk te horen.

Op het eerste gehoor wordt er uit het funeraldoom vaatje getapt maar daarmee zou je toch wat kort door de bocht gaan. Vanwege de vele aanwezige post metalen klanken en ingetogen momenten straalt er, in tegenstelling tot funeraldoom, juist vaak genoeg hoop vanaf. Hoop die je eigenlijk al vanaf de cover aanstaart en je eerder overvalt met melancholische gevoelens dan wanhoop. De afwisseling van cleane vocalen en een diepe grunt, zware riffs tegenover ingetogen getokkel. Natuurlijk wordt er een laag toetsen toegevoegd maar zonder overdaad of er een orkestraal geluid aan te geven. Subtiel is hier dus een woord dat beter van toepassing is. Ook de solo’s doen vaak aan momenten in de post-rock denken. Natuurlijk hebben we al cross-overs voldoende en zien we door de bomen het bos niet meer maar voor het gemak noem ik dit post-funeraldoom.

Knap van deze band is dat ze zich in het vrij volle genre weten te onderscheiden met een eigen geluid, van het pad af weten te wijken zonder de weg kwijt te raken en hiermee de liefhebbers weten aan te spreken maar ook anderen kunnen interesseren. Wel is de plaat aan de lange kant met vijf nummers rond de vijftien minuten wat niet voor iedereen is weggelegd maar diegene die dit kunnen opbrengen zullen beloond worden.

WO cover
Tracklisting:

  1. Waters of Mount Woe
  2. Vacuum Ocean
  3. Crystal Void
  4. In Suffering Darkness Dwell
  5. Into The Mindcloud

Line-up:

  • Danny Woe – Drum, Zang, Gitaar, Keyboard
  • M. Woe – Gitaar
  • Q. Woe – Gitaar
  • Andreas Tagmose Grønkjær – Fretloze Bas

Links: