Anup Sastry – Lion

Anup Sastry – Lion
Eigen Beheer, 2014

Een nieuwe EP van de fascinerende drummer Anup Sastry, wiens debuutalbum Ghost mij behoorlijk harde oorschelpen bezorgde. De beste man weet met behulp van een overdreven lekker geprogrammeerd gitaargeluid nummers te brengen die futuristisch klinken, complex en toch heel fijn om gewoon naar te luisteren zonder constant in de war te zijn. Hij heeft weer vier nummers ingespeeld op een EP, deze dus.

Het djentgitaarspel wordt op Lion wat meer doorgetrokken richting The Algorithm, hetgeen een nog grotere uitdaging is voor onze Anup. Op het titelnummer komt pingelaar Jakub Zytecki even meespelen en klinkt het geheel meteen een stuk menselijker, hier komen de progressieve intenties iets meer naar boven en blijft de cybersound ietsje achterwege. Ietsje, want voor je het weet is de onnavolgbare ritmische groovetrein weer vertrokken voor een helse rit.

Indrukwekkend weer, maar laat je niet misleiden door het aantrekkelijke geluid en spel als je een goed beeld wil krijgen van Anup Sastry. Neem zeker eens de tijd om op Youtube één van zijn “play-through”‘s te bekijken. Ik vind het alleszins indrukwekkend, met of zonder gitaarprogrammering.

Tracklisting:

anup

  1. Nemesis
  2. Lion (feat. Jakub ?ytecki)

  3. Thousands

  4. Free Fall

Line-up:

  • Anup Sastry

Links: