Reality Grey – Define Redemption

Reality Grey – Define Redemption
Bakerteam Records, 2014

Goede plaat van een Italiaanse band die behoorlijk Amerikaans klinkt. De melodieuze en technische deathmetal heeft een moderne sound (lees: goede productie). De balans tussen de instrumenten is prima, de zang ligt er lekker vet bovenop en is heerlijk bruut. Sowieso vormt het vocale deel een hoogtepunt op Define Redemption. Een hese en rauwe scream die geen lettergreep teveel uitspuwt en af en toe de gitaristen hun ding laat doen waardoor de riffs, die van prima kwaliteit zijn, goed tot zijn recht komen. Zelfs het obligate “go” klinkt oprecht.

Superstrak (Deadlock) en met gevoel voor ritme (I Despise) komen de nummers op je af. Elke track bevat een portie energie waar menige band een aardige punt aan kan zuigen. En toch lukt het om het melodieuze aspect niet onder te laten sneeuwen. In de solo’s komt dit goed tot uiting. Het shredden is een techniek die goed wordt beheerst, maar ook hier staat de melodie voorop.

Op deze tweede volledige cd levert Reality Grey een prima staaltje vakwerk en verwerft zich daarmee een plek binnen de scene. Met een ep uit 2004 (Reborn in Apathy) en een volledige cd uit 2006 (Darkest Days Are Yet To Come) is Reality Grey misschien niet de meest productieve band maar wanneer dat dergelijke cd’s oplevert mogen de fans niet klagen.

Tracklisting:
Reality Grey - Define Redemption

  1. Ascension Lapse
  2. Deadlock
  3. Rot Of Nation
  4. I Despise
  5. Equilibrium
  6. Departed Designs
  7. Burn The Sky
  8. Hypocrisy Breeds Hatred
  9. Define Redemption

Line-up:

  • Tommy – Vocalen
  • Albo – Gitaar
  • Anto – Gitaar
  • Alex – Basgitaar
  • Claudio – Drums

Links: