Dread Sovereign – All Hell’s Martyrs

Dread Sovereign – All Hell’s Martyrs
Van Records, 2014

Muzikanten zijn regelmatig dusdanig creatief, dat ze hun ei niet kwijt kunnen binnen één band. Dit gaat ook op voor Nemtheanga, die met Dread Sovereign zijn vierde bandje naast Primordial uit de grond heeft gestampt en naast de zang ook de baspartijen voor zijn rekening neemt. Zijn drummaatje Simon O’Laoghaire uit datzelfde Primordial is onder de naam Sol Dubh ook van de partij, wel zo gemakkelijk.

Behoudens het zwakke instrumentale intro en nog twee van dit soort korte tussennummers, staan er zeven logge, lompe, zware, duistere en op het eerste oor niet makkelijk te verteren doom metal nummers op het programma, waarbij tevens opvalt dat het basgeluid toch wel iets te nadrukkelijk in de mix staat. Hierdoor onstaat er af en toe een te vol/druk geluid. Vocaal gezien gooit Nemtheanga alles in de strijd, waarbij hij regelmatig bezeten lijkt te zijn, hetgeen dus goed aansluit op de teksten. Cathars to Their Doom is het meest toegankelijke nummer, zeg maar redelijke recht toe, recht aan doom. Met een speelduur van zo’n 68 minuten is dit geen hapklare brok doom en heeft dit album meerdere luisterbeurten nodig, maar daar is niets mis mee.

De doorzetters zullen beloond worden met een goed doom werkstuk van Dread Sovereign, welke met een iets uitgebalanceerder geluid op een hoger cijfer zou zijn uitgekomen.

Tracklisting:
Dread Sovereign – All Hell’s Martyrs

  1. Drink the Wine
  2. Thirteen Clergy
  3. Cthulhu Opium Haze
  4. The Devil’s Venom
  5. Pray to the Devil in Man
  6. Scourging Iron
  7. The Great Beast
  8. We Wield the Spear of Longinus
  9. Cathars to Their Doom
  10. All Hells Martyrs, Transmissions From the Devil Star

Line-up:

  • Nemtheanga – Zang, Bas
  • Bones – Gitaar
  • Sol Dubh – Drums

Links: