Freedom Call – Beyond

Freedom Call – Beyond

SPV, 2014

Chris Bay en consorten melden zich aan het front met Beyond. Album nummer acht alweer en ook ditmaal staat de plaat vol met over-the-top-vrolijke meezingmetal zoals die alleen in Duitsland gemaakt kan worden. Bay en kornuiten doen het zonder schaamte.

Vanaf opener Union Of The Strong wordt de luisteraar ondergedompeld in de euforische metal waar dubbele bass, koorzang-refreinen die naar één luisterbeurt al in je hersenpan gemetseld zijn en teksten die werkelijk over niets gaan hoogtij vieren.

Viertien nummers telt Beyond maar liefst. En daar zitten enkele misperen tussen. Waarvan Come On Home en Rhythm Of Light de meest rotte zijn. De band duikelt daar ‘headfirst’ over de grenzen van de goede smaak. Jammer, want vanaf het titelnummer is Beyond, in het genre uiteraard, een acceptabele plaat.

Er zijn natuurlijk wel een aantal zoetekauwen in Nederland en België die hier wat mee kunnen, al is de markt voor dit soort blije metal natuurlijk voornamelijk in Duitsland gelegen. Freedom Call kent één kunstje (en bewandelt op dit album zeker geen nieuwe paden), en doet dat, ook nu weer, goed. Zij die zich aangesproken voelen weten genoeg. Ik ga tandenpoetsen.

Tracklisting:
fc

  1. Union Of The Strong
  2. Knights Of Taragon
  3. Heart Of A Warrior
  4. Come On Home
  5. Beyond
  6. Among The Shadows
  7. Edge Of The Ocean
  8. Journey Into Wonderland
  9. Rhythm Of Light
  10. Dance Off The Devil
  11. Paladin
  12. Follow Your Heart
  13. Colours Of Freedom
  14. Beyond Eternity

Line-up:

  • Chris Bay – zang, gitaar
  • Lars Rettkowitz – gitaar
  • Ilker Ersin – bas
  • Ramy Ali – drums

Links: